وبلاگ یوکا

‌تحقیق جدید مدعی کشف فلزات خطرناک در بسیاری از خمیردندان‌ها شد

‌تحقیق جدید مدعی کشف فلزات خطرناک در بسیاری از خمیردندان‌ها شد

تحقیق جدید پژوهشگران ایالات متحده ادعا می‌کند بسیاری از برندهای خمیردندان، حتی آنهایی که برای کودکان یا با برچسب‌های «طبیعی» و «سازگار با محیط‌زیست» عرضه می‌شوند، به فلزات سنگینی مانند سرب، جیوه، آرسنیک و کادمیم آلوده‌اند. // Wait for the DOM content to be fully loaded document.addEventListener(“DOMContentLoaded”, function() { var…

- اندازه متن +

تحقیق جدید پژوهشگران ایالات متحده ادعا می‌کند بسیاری از برندهای خمیردندان، حتی آنهایی که برای کودکان یا با برچسب‌های «طبیعی» و «سازگار با محیط‌زیست» عرضه می‌شوند، به فلزات سنگینی مانند سرب، جیوه، آرسنیک و کادمیم آلوده‌اند.

// Wait for the DOM content to be fully loaded
document.addEventListener(“DOMContentLoaded”, function() {
var targetElement = document.getElementById(“digiad-9f021ca8ceb210361b673c009a749407”);
var observer = new MutationObserver(function(mutationsList) {

// Check each mutation in the list
for(var mutation of mutationsList) {
if (mutation.type === ‘childList’) {
if (mutation.addedNodes.length > 0) {
targetElement.style.minHeight = “152px”;
}
}
}
});
var config = { childList: true };
observer.observe(targetElement, config);
});

در این تحقیق که گروه غیردولتی Lead Safe Mama انجام داده‌اند، 90 درصد از 51 برند خمیردندان در بازار آمریکا که بررسی شده‌اند، حاوی مقادیر قابل‌توجهی سرب بودند. همچنین 65 درصد آرسنیک، حدود نیمی جیوه و یک‌سوم آنها نیز کادمیم داشتند؛ فلزاتی که همگی خطرناک و سرطان‌زا محسوب می‌شوند.

کشف ترکیبات خطرناک در برندهای محبوب خمیردندان

میان برندهای موردبررسی، نام‌های آشنایی برای مصرف‌کنندگان ایرانی مانند کرست، کولگیت و سنسوداین نیز دیده می‌شود. این مسئله حتی برای برخی خمیردندان‌های مخصوص کودکان ازجمله Dr Jen و Dr Brown نیز گزارش شده است.

وبلاگ یوکا - toothpaste1

دراین‌میان، برخی برندها مانند Dr Brown’s Baby Toothpaste در تست‌ها کاملاً عاری از فلزات سنگین بوده‌اند و مواد مشکوکی در ترکیب آنها وجود نداشته است.

اگرچه میزان فلزات شناسایی‌شده در اکثر برندها از استانداردهای ایالت واشینگتن فراتر رفته، همچنان با محدودیت‌های فعلی سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) هم‌خوانی دارد. طبق مقررات فعلی FDA، سقف مجاز سرب در خمیردندان‌های بدون فلوراید 10 هزار واحد در میلیارد (ppb) و برای خمیردندان‌های دارای فلوراید 20 هزار واحد در میلیارد است اما فعالان حوزه سلامت این استانداردها را ناکافی و خطرناک می‌دانند.

«تامارا روبین»، بنیان‌گذار Lead Safe Mama، با انتقاد از این وضعیت می‌گوید:

«این شرایط در سال 2025 غیرقابل‌قبول است. عجیب اینکه تا امروز کسی این موضوع را جدی نگرفته بود.»

به گفته روبین، آلودگی‌ها عمدتاً مربوط به برخی ترکیبات رایج در خمیردندان‌ها مانند بنتونیت (نوعی خاک رس)، هیدروکسی‌آپاتیت (استخراج‌شده از استخوان گاو) و کربنات کلسیم است. او می‌گوید در نمونه‌هایی که بنتونیت داشتند، سطوح بسیار بالایی از فلزات مشاهده شده است. همچنین تست جداگانه این ترکیبات نیز حضور مقادیر نگران‌کننده‌ای از فلزات سنگین را تأیید کرده است.

واکنش شرکت‌های تولیدکننده به تحقیق پژوهشگران

وبلاگ یوکا - toothpaste2

تا لحظه انتشار این گزارش، هیچ‌یک از شرکت‌های تولیدکننده محصولاتی که آلوده تشخیص داده شده‌اند، برنامه‌ای برای حذف این فلزات از محصولات خود اعلام نکرده‌اند. طبق گزارش گاردین، برخی برندها با ارسال نامه‌های حقوقی خواستار توقف انتشار تحقیق روبین شده‌اند اما او این نامه‌ها را منتشر کرده و به فعالیت‌هایش ادامه داده است.

از سوی دیگر، برخی برندها با ادعای اینکه «سرب به‌صورت گسترده در محیط‌زیست وجود دارد و اجتناب از آن غیرممکن است.»، یافته‌های تحقیق را نگران‌کننده ندانسته‌اند.

منبع: جمع اوری خودکار از وبسایت دیجیاتو

درباره نویسنده

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *