وبلاگ یوکا

اینتل با همکاری سازندگان سخت‌افزار می‌خواهد تولید لپ‌تاپ‌های ماژولار را آسان‌تر کند

اینتل با همکاری سازندگان سخت‌افزار می‌خواهد تولید لپ‌تاپ‌های ماژولار را آسان‌تر کند

اینتل به‌تازگی از ایده لپ‌تاپ‌های ماژولار حمایت کرده اما برخلاف تصور رایج، هدف اصلی این شرکت بازار مصرفی نیست، بلکه تمرکز آن بر سازندگان سخت‌افزار (OEM) مانند ایسر و ایسوس است. // Wait for the DOM content to be fully loaded document.addEventListener(“DOMContentLoaded”, function() { var targetElement = document.getElementById(“digiad-9f021ca8ceb210361b673c009a749407”); var observer…

- اندازه متن +

اینتل به‌تازگی از ایده لپ‌تاپ‌های ماژولار حمایت کرده اما برخلاف تصور رایج، هدف اصلی این شرکت بازار مصرفی نیست، بلکه تمرکز آن بر سازندگان سخت‌افزار (OEM) مانند ایسر و ایسوس است.

// Wait for the DOM content to be fully loaded
document.addEventListener(“DOMContentLoaded”, function() {
var targetElement = document.getElementById(“digiad-9f021ca8ceb210361b673c009a749407”);
var observer = new MutationObserver(function(mutationsList) {

// Check each mutation in the list
for(var mutation of mutationsList) {
if (mutation.type === ‘childList’) {
if (mutation.addedNodes.length > 0) {
targetElement.style.minHeight = “152px”;
}
}
}
});
var config = { childList: true };
observer.observe(targetElement, config);
});

براساس گزارش‌ها، اینتل تلاش می‌کند به این شرکت‌ها کمک کند با طراحی محصولات ماژولار، گزینه‌های متنوع‌تری بدون نیاز به تولید مدل‌های کاملاً جدید در اختیار مشتریان بگذارند.

کمک اینتل به تولیدکنندگان سخت‌افزار در مسیر ماژولارکردن لپ‌تاپ‌ها

تمرکز اینتل بر OEMها در مسیر ماژولار شدن لپ‌تاپ‌ها

در این رویکرد، اینتل دنبال ایجاد استانداردهایی است که فرایند طراحی و تولید لپ‌تاپ را برای سازندگان ساده‌تر و انعطاف‌پذیرتر کند؛ برای مثال، این شرکت ممکن است یک برد اصلی مشترک برای تمام لپ‌تاپ‌های 16 اینچی با 2 فن طراحی کند و بردی دیگر برای مدل‌های 14 اینچی تک‌فن. سازندگان می‌توانند این بردها را در قاب‌هایی با طراحی متفاوت نصب کرده و براساس نیاز بازار، ترکیب‌های متنوعی از محصولات ارائه دهند.

اینتل همچنین پیشنهاد داده مادربردها به چند بخش کوچک‌تر (PCB) تقسیم شوند تا تولیدکنندگان بتوانند هنگام سفارش، قطعات مختلفی مانند درگاه‌ها، ماژول‌های گرافیکی یا حافظه را به انتخاب مشتری تغییر دهند. این کار نه‌فقط امکان سفارشی‌سازی بیشتر را فراهم می‌کند، بلکه هزینه تولید و زمان توسعه مدل‌های جدید را نیز کاهش می‌دهد.

اینتل نخستین بار در ژانویه (دی 1403) مجموعه‌ای از استانداردهای پیشنهادی برای ابعاد مادربردها و ماژول‌های ورودی/خروجی لپ‌تاپ‌ها را معرفی کرد. درصورت پذیرش گسترده این استانداردها در صنعت، می‌توان انتظار داشت طراحی لپ‌تاپ‌ها به‌سمت انعطاف‌پذیری بیشتر برود و در آینده کاربران بتوانند برخی قطعات را بدون نیاز به تعویض کامل دستگاه ارتقا دهند.

تمرکز اینتل بر OEMها در مسیر ماژولار شدن لپ‌تاپ‌ها

شرکت‌هایی مانند Framework پیشتر وارد این حوزه شده‌اند و لپ‌تاپ‌هایی با قابلیت تعویض مادربرد، پورت‌ها و حتی نمایشگر عرضه کرده‌اند. این شرکت اخیراً مدل‌های دسکتاپ و لپ‌تاپ 12 اینچی نیز معرفی کرده و قصد دارد با همکاری DeepComputing وارد حوزه معماری RISC-V شود.

در سوی دیگر، شرکت آلمانی MNT نیز با تمرکز بر لپ‌تاپ‌های لینوکسی ماژولار، مسیر متفاوتی طی کرده و به‌جای استفاده از قطعات رایج بازار، سخت‌افزارهایی خاص و مستقل طراحی کرده است.

اگرچه هنوز مشخص نیست شرکت‌هایی مانند اینتل واقعاً وارد بازار لپ‌تاپ‌های قابل‌ارتقای خانگی بشوند، حمایت از طراحی ماژولار می‌تواند گامی مهم در جهت آینده‌ای انعطاف‌پذیرتر، پایدارتر و کاربرمحورتر برای لپ‌تاپ‌ها باشد.

منبع: جمع اوری خودکار از وبسایت دیجیاتو

درباره نویسنده

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *